Een vleugje cultuur

een vleugje cultuurHet wandelarrangement ‘een vleugje cultuur’ vangt aan in het Spaanse provinciestadje Antequera. In dit stadje kan je proeven van het echt Andalusische leven dat nog niet is aangetast door het massatoerisme.

Voor de natuurliefhebber die toch ook graag een snuifje cultuur meepikt, is dit de ideale plaats. Antequera heeft veel mooie plekjes die je zeker niet mag missen.

Antequera biedt natuurlijk ook veel mogelijkheden om een terrasje of restaurantje te doen.

Het tweede deel van dit arrangement logeer je in Finca Serrato om enkele prachtige natuurwandelingen te doen in de prachtige omgeving.

Hier kan je volledig tot rust komen terwijl je de nodige beweging krijgt.

Het Programma.

Dag 1.

vleugje cultuurDe eerste dag plannen we meestal niet te vol na een vermoeiende reis. Je krijgt hier de kans op zelf te bepalen wat je gaat doen.

Je hebt hier de mogelijkheid om rustig de cultuur op te snuiven in Antequera. Gaat je voorkeur uit naar één van de vele kerkjes of eerder naar de geschiedenis van de stad? (Meer informatie over Antequera.)

 

Dag 2.

el torcalOp dag 2 vertrek je vanuit Antequera naar het indrukwekkende Torcal gebergte. Je wandelt tot op een hoogte van 1000 m waar je ‘El puerto de escaleruela (Poort der trappen) kan bezichtigen.

Terug wandelen naar Antequera doe je via een andere route en passeer je langs het plaatsje Villanueva de la Concepcion.

Deze avond logeer je opnieuw in Antequera.

Dag 3.

een vleugje cultuurJe wordt naar het vertrekpunt van de wandeling gebracht door ons. Dit hooggelegen punt biedt vergezichten die je zeker moet gezien hebben.

Vervolgens wandel je door het indrukwekkende Torcal gebergte. Deze streek heeft vele verschillende vormen zoals de bekende pancake rocks geschapen door een enorm kalkrotsmassief.

Je wandelt terug naar Antequera voor je laatste overnachting in dit leuke stadje.

Dag 4.

Almacén - voorterrasOmdat wandelen naar je volgende verblijfplaats net iets te ver zou zijn, word je opgehaald door ons. Wij zetten jou af aan de top van natuurpark Montés de Malaga vanwaar jij te voet verder gaat richting Finca Serrato. Wij zorgen voor jouw bagage.

Je krijgt natuurlijk de nodige informatie en wandelkaarten van ons ter beschikking.

Wij wachten jou vervolgens op met een gratis welkomstdrankje en hapje zodat jij je meteen thuis kan voelen en kan genieten.

Dag 5.

rio secoDe wandeling die op deze dag gepland staat, vertrekt op de finca. Het eerste deel leid je naar de rio seco (droge rivier) El Rute. Van daaruit ga je langs een andere kant terug omhoog om uit te komen aan de ruïnes van Lagar El Rute, een oude perserij.

Vervolgens gaat de route richting natuurpark Montés de Malaga waarna u arriveert aan Venta De la Nada. Iets typischer dan deze plaats zal je moeilijk vinden. Je waant je hier zeker 70 jaar terug in de tijd, een ervaring die je niet wilt missen. Indien gewenst, kan je hier lunchen.

Na de lunch wandel je via een volledig andere route terug naar Finca Serrato.

Deze wandeling neemt (zonder lunch) een zes tot zeven uren in beslag.

Dag 6.

colmenarNa een heerlijk ontbijt om goed aan de dag te beginnen, brengt één van ons jullie naar het nabijgelegen dorpje Colmenar.

Daar kan je eerst de sfeer opsnuiven op een zeer typisch Spaans terrasje. Vervolgens wandelt u de eerste kilometers door het dorp Colmenar.

Deze eerste kilometers bieden jou de kans om een paar bezienswaardigheden te bezoeken die Colmenar biedt. Zo heb je het bijenmuseum, de Ermita (het plaatselijke kerkje) en de begraafplaats die zeker een bezoekje waard zijn.

Eens je het dorpje verlaat, gaat de wandeling verder door de campo (platteland). Genietend van de vele vergezichten over de vallei kan je hier rustig ontspannen.

Deze wandeling zal, zonder tussenstopjes om iets te bezoeken, tussen de 4 en 5 uur kosten.

Dag 7.

Montes de Malaga - sfeerbeeld 1Uiteraard mag een degelijk ontbijt niet ontbreken op vakantie, dus neem je tijd om te ontbijten.

Eens voldaan, worden jullie door één van ons naar een startpunt gebracht in het natuurpark Montés de Malaga. Vanaf dat punt zijn 10 verschillende wandelroutes uitgezet. Mooi is dat deze routes onderling combineerbaar zijn. Zo bepaal je helemaal zelf hoe lang je wandelt of hoe zwaar je de wandeling maakt.

Alle routes bevatten enkele plaatsen waar je zo ver kan kijken dat je je alleen op de wereld waant. Liefhebbers van fotograferen kunnen hier ten volle hun passie uitvoeren.

Na de wandeling word je terug opgehaald op een afgesproken punt en tijdstip. Geen paniek, wij zijn altijd bereikbaar indien er zich onverwachts veranderingen zouden voordoen.

De duur van deze wandeling bepaal je helemaal zelf.

Dag 8.

Afscheid en vertrek op Finca Serrato.

 

Dit arrangement kan ook in omgekeerde richting worden gepland. Als je dit wenst, gelieve bij boeking dan voor de optie “Een vleugje cultuur andersom” te kiezen. 

Prijs van het arrangement.

Je kan dit arrangement boeken als optie bij de keuze van je kamer voor een meerprijs van 60,00€ per persoon (minimum 2 personen).

Gebruik onze handige boekingsfunctie hiernaast. Kies eerst welke periode je wilt komen, selecteer de kamer die jouw voorkeur heeft en klik vervolgens de optie “Een vleugje cultuur wandelarrangement” aan. Het systeem zal je onmiddellijk de volledige prijs tonen.

Je hoeft hier zelf geen geen extra boekingen gaan doen bij een collega. Je kiest de 7 nachten in ons systeem en de richting van het arrangement. Wij regelen de rest!

Inbegrepen in de prijs.

  • Ontbijt (sowieso inbegrepen in de kamerprijs)
  • Transfers naar startpunt en eindpunt van de wandelingen.
  • Welkomstdrankje en hapje.
  • Uitgebreide routebeschrijvingen in eigen taal.
  • Gedetailleerde wandelkaarten.

Maaltijden.

Het is altijd mogelijk om een lunchpakket te verkrijgen op Finca Serrato. Dit kan je aankopen voor 8,00 € per persoon.

Ook voor het diner kan je terecht op Finca Serrato. Wij bieden een diner aan tegen een democratische prijs ven 15,00€/pp (exclusief dranken).

Ga je liever uit eten, dan kan je terecht bij Venta De La Nada op 4 km of bij Venta El Pinar op 5 km. In het centrum van Colmenar op 14 km kan je eveneens enkele traditionele restaurantjes vinden.

Alle maaltijden en consumpties, behalve het ontbijt, zijn verkrijgbaar tegen betaling.