Over ons

finca serratoDe 200 jaar oude wijnperserij werd 13 jaar geleden aangekocht door Ben. Deze Nederlander heeft de volgende jaren zijn hart en ziel gelegd in het verbouwen van de originele finca naar de bed and breakfast die hij nu is. Ben besloot een tijdje geleden de fakkel door te geven en zijn finca te verkopen.

Huidige eigenaars Olivier en Sophie hebben een hele tijd gezocht naar de perfecte locatie om hun tweede thuis te vestigen. Zij werden verliefd op deze finca door de unieke ligging middenin een eigen landgoed van vijf hectare, wat de ideale thuisbasis is geworden voor hun paarden.

Voor Olivier en Sophie is dit hun tweede thuis naast een stabiel leven in België, dus zochten zij naar iemand met een droom om een bed and breakfast uit te baten. Daar komen wij natuurlijk op de proppen….

Sofie en Wouter

wouter en sofieVanaf 1 januari 2020 mogen wij ons dus de trotse nieuwe uitbaters van Finca Serrato noemen.

Degenen die ons reeds kennen weten dat we de laatste jaren een heuse zoektocht hebben ondergaan. Na de beslissing om definitief België te verlaten hebben we een pak ups en downs doorstaan om uiteindelijk hier te mogen belanden.

Wij zijn een ondernemend koppel en zijn het gewoon om dag in dag uit samen te werken. Beiden ontvangen we graag mensen en vinden het heerlijk om iemand te verwennen met een topvakantie.

Wouter is de kok des huizes aangezien hij als hobbykok graag in de keuken staat en daar experimenteert met nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties.

Sofie is met haar oog voor detail degene die zorgt voor een vlot verloop van het hele gebeuren.

Wat is ons doel?

Wij streven ernaar jou de vakantie te geven die jij nodig hebt. Door de unieke ligging kan je bij ons terecht voor zowel een ervaring van totale rust als voor een actieve vakantie.

Ons motto is: “Niets moet, veel kan”.

De extra bewoners.

De oplettende lezer heeft hierboven reeds opgemerkt dat Finca Serrato reeds een tijdje de thuisbasis is voor de paarden van Olivier en Sophie. Dat zijn weliswaar niet de enige extra bewoners. Omdat we niets willen verbergen zodat jij goed weet wat je kan verwachten, beschrijven we hier kort onze dieren.

Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen dezelfde liefde deelt voor onze honden, dus wij zorgen er steeds voor dat deze afgesloten zitten op hun eigen deel van het terrein aan onze privé ruimte.

NuxNux.

Nux is de eerste eigen hond van Sofie. Hij is dus mee verhuist vanuit België.

Nux is een Golden Retriever van 9 jaar oud. Hij is een zeer sociale, lieve hond die liever aandacht krijgt van mensen dan van andere dieren. Hij kwispelt altijd ter verwelkoming, blaft bijna nooit en geniet er enorm van gewoon op het erf te liggen om alles te overzien.


Brax.

BraxBrax is de eerste hond die we samen hebben. Hij kwam ook reeds in België in ons gezinnetje.

Brax is een Bernersennen van 5 jaar oud en is ons zorgenkindje. Hij is geen rasechte Bernersennen en dat zie je aan hem. Hij is smaller dan hij zou moeten zijn voor zijn ras. Voor ons is hij ons zorgenkindje omdat hij niet van de slimste is en nogal lomp. Daardoor verschieten wij er niet meer van als hij weeral eens ergens over struikelt en de zoveelste kras oploopt. Doordat hij steeds bij Nux is geweest, vertrouwd hij blindelings op hem.

Het is een zeer lieve hond met een groot gebrek aan zelfvertrouwen, maar als hij zijn kopje scheef houdt om naar jou te luisteren, ben je onmiddellijk verkocht.


Cuba.

CubaVan zodra we aankwamen in Spanje werden we geconfronteerd met het grote probleem dat hier heerst met straathonden. We speelden reeds langer met het idee om een extra hond te nemen, met dezelfde leeftijd als Brax, met als doel Brax iets minder afhankelijk te laten zijn van Nux. We hebben schrik dat Brax niet gaat weten wat doen als Nux ineens zou wegvallen.

Dus hebben we Cuba uit het asiel gehaald. Zij ging 2 weken na ons bezoek normaal een spuitje krijgen.

Cuba is een kruising tussen een Labrador en een Mastiff. Ze heeft even tijd nodig gehad om ons te leren vertrouwen want ze had nog nooit een baasje gehad. Ze werd geboren op straat en heeft 4 jaar in het asiel gezeten.

Cuba is een zeer lieve meid en is enorm dankbaar. Ze kan je op een bepaalde manier aankijken waardoor je hart smelt.


Lolita.

LolitaHet was echt de bedoeling om het op drie honden te houden. Maar toen we op weg waren om Nux en Brax nog een laatste check bij de dierenarts te geven voor Cuba erbij kwam, liep deze kleine meid bijna onder onze auto. Het is hier dagelijkse kost dat je loslopende honden aantreft langs de weg. Meestal kan je die moeilijk pakken omdat ze heel schuw geworden zijn.

Deze kleine meid sprong daarentegen onmiddellijk in mijn armen. Ze had een harnasje aan en was dus duidelijk mensen gewoon. We namen ze mee naar de dierenarts om te controleren op een chip. Deze was niet aanwezig. Bij de dierenarts kon ze niet blijven, enige optie was asiel. We konden haar nu toch niet gewoon gaan omruilen voor Cuba? Dan hebben we helemaal niets toegedragen aan het probleem!

Na aangifte bij de politie en tijdens een facebook campagne om haar baasje te zoeken, verbleef ze dus (tijdelijk) bij ons. Baasje is nooit gevonden en ze woont nog steeds bij ons…..

We doopten haar dus maar Lolita. Ze is een zeer grote knuffelaar die direct jouw hart zal stelen, maar onderschat haar niet! Ze kan gerust haar mannetje staan tussen die grote loebassen.


Black en White.

WhiteBlack en white zijn de twee poezen die reeds lange tijd op het domein wonen. Die nemen wij er nu dus bij. Zij hebben een eigen gedeelte waar ze zich kunnen terugtrekken weg van alles en iedereen. Deze poezen blijven hier omdat zij de beste remedie zijn tegen de verdwaalde muis die zich op het erf zou durven wagen.

Voorlopig kunnen we nog niet veel schrijven over hun karakters en gewoontes, want we moeten die natuurlijk zelf nog ontdekken. Wordt zeker vervolgd!

UPDATE: Ondertussen kennen we de katten reeds wat beter. White is een heel lieve en trouwe kat. Ze houdt ervan lekker rustig op de matrassen in de garage te liggen en af en toe eens gestreeld te worden door ons. Voorheen lag zij steeds op een stoel op het terras, maar dat lukt nu sprijtig genoeg niet meer door onze honden. We doen ons uiterste best om de honden en de katten op één lijn te krijgen.

Black is iets afstandelijker en minder thuis dan White. Al snel bleek waarom ze minder te zien was…  Ze heeft ons een week of twee geleden verrast met maar liefst vijf kittens!! Ze is weliswaar zo slim geweest de kittens verborgen te houden tot ze oud genoeg waren om rond te lopen en de oogjes open waren.

Deze kittens zijn uiteraard super schattig, maar zeven katten is toch een beetje te veel van het goede. We gaan dus op zoek naar een goede nieuwe thuis voor hen. Wie interesse heeft, contacteer ons gerust.


De paarden.

Sherpa en Kad zijn de twee paarden van Olivier en Sophie. Zij lopen vrij rond op het terrein en komen regelmatig drinken op het erf aan de finca.

Zij zorgen ervoor dat het nodige groen wordt verwijderd zonder dat wij schadelijke producten moeten gaan gebruiken.

Sherpa en Kad zijn rijpaarden en op aanvraag kan er van hen gebruik worden gemaakt. Dit is wel enkel mogelijk als eigenaar Olivier ter plaatse is. Als je dit graag wilt, vraag het dan tijdig aan!

Ondertussen zijn ook de paarden van een collega bij ons ingetrokken, Rosita, Estrella en Luna. Hoe hun aankomst hier verliep, kan je hier lezen.

Kad.

Kad is een 20-jarige Belgische halfpaardruin (gecastreerde reu). De naam betekent niets specifieks en de reden voor deze naam is hier een beetje lang uit te leggen (voor de nieuwsgierigen kan dit worden vermeld in wandelingen). Hij heeft vele jaren wandelervaring en is Frankrijk en Spanje overgestoken, afkomstig uit België met Sherpa en zijn ruiter Olivier tijdens het wandelen op kleine landbouw- en bospaden.

Hij is een dominant paard en aangezien hij een kudde heeft gevormd met de paarden van onze collega, leidt hij de groep met Rosita.

Tijdens het wandelen zal hij het leidende paard zijn, maar kan hij ook een andere positie aannemen.

Hoewel het zich in de loop van de tijd heeft gevestigd, blijft Kad een paard voor ervaren ruiters.

Sherpa.

Hij lijkt erg op een Haflinger (Oostenrijks ras) maar heeft geen blonde manen en is daarom het resultaat van een kruising van onbekende oorsprong.

 

 

Rosita.

Rosita (kleine roos in Spaans) zie je als enige reeds van ver staan in onze ‘tuin’ omdat ze helemaal wit is. Ze heeft veel pit en is een leuk paard om op te rijden. Alhoewel ze een dominant karakter heeft, is ze heel trouw aan haar ruiter. Rosita is geschikt voor de meer ervaren ruiter.

Samen met Kad leidt zij nu de groep op Finca Serrato.

 

 

 

Estrella.

Estrella (ster in Spaans) is een loyaal paard. Ze heeft reeds één jaar in België gereden. Estrella is heel beschermend over de groep al zal ze nooit zelf de leiding nemen. Het leuke aan Estrella is dat ze ook reageert op gesproken commando’s die je haar geeft doordat ze goed getraind is. Ze is zeer geschikt voor zowel ervaren als onervaren ruiters.

Luna.

Luna (maan in Spaans) is een heel braaf en mak paard. Haar zachte karakter maakt van haar de ideale volger die gemakkelijk in de groep past. Ze is onderdanig en laat fouten toe wat haar ideaal maakt voor onervaren ruiters.