Hallo allen daarbuiten!

Corona… Enkele weken geleden kenden wij dit enkel als een biertje. Helaas heeft dit woord ondertussen een bittere bijsmaak gekregen voor enorm veel mensen over de hele wereld.

Zoals de meesten zitten ook wij reeds enkele weken in quarantaine.  Met een bang hartje volgen ook wij dagelijks de updates die de media ons voorschotelt.

We krijgen ook van velen onder jullie de vraag hoe het hier verloopt bij ons, vandaar deze update.

Wij zitten relatief veilig.

Wie reeds bij ons op bezoek is geweest of de site grondig heeft bestudeerd, weet dat wij hier bovenop een berg middenin de natuur zitten. Qua besmettingsgevaar kan je in principe niet beter zitten. Ook hebben wij daarbij het grote geluk dat wij dus gebruik kunnen maken van enorm veel buitenruimte en dus naar hartelust ” buiten” kunnen komen.

Wat Spanje zelf betreft zien en horen jullie natuurlijk ook dat de cijfers bijzonder slecht zijn en de vooruitzichten niet al te hoopvol momenteel. Daarbij zouden wij graag een belangrijke voetnoot plaatsen, met name dat de problemen zich vooral in het noorden van het land bevinden. Uiteraard zijn hier ook besmettingen en zijn ook wij in volledige lockdown, maar de situatie is absoluut niet te vergelijken met het noorden.

Onze dieren hebben de tijd van hun leven.

Zeker onze honden vinden dit een zalige tijd. Alle dagen extra lange wandelingen, de baasjes continu thuis, zoveel knuffels als ze maar willen en dit op een domein waar ze alle vrijheid hebben. Het leven kan niet mooier zijn voor hen momenteel.

Ondertussen groeien onze kittens als kool.

Zelf zijn we aan de grote taak begonnen om de rand rond het huis onkruidvrij te maken, wat dringend nodig was.

Waardoor ook de paarden ons meer te zien krijgen en zij ons bij dit jobke graag bijstaan.

We slaan er ons door.

Spijtig genoeg wordt het ook voor ons een heel zware periode. Ik (Sofie) had net een job kunnen bemachtigen bij TUI op de luchthaven om een beetje extra zekerheid te hebben terwijl we, vooral Wouter dan, de bed and breakfast terug opbouwen. We waren dus zeker op de goede weg, maar toen kwam corona…

Mijn job heb ik 3 weken kunnen doen en bestond vooral uit helpen om mensen toch terug naar hun thuisland te krijgen, die ben ik nu ondertussen terug kwijt. Ik zat helaas nog maar in mijn proefperiode.

De boekingen die we reeds hadden voor het voorjaar zijn logischerwijs allemaal geannuleerd.

Wat brengt de toekomst?

Dat is natuurlijk een heel moeilijke vraag om op dit moment te beantwoorden, zeker en vast niet alleen voor ons.

Momenteel mogen we gewoon niet terug naar België, als we dat al zouden willen. Maar voor ons zou dat echt de allerlaatste optie zijn.

Ook wij hebben momenteel veel vragen.

Gaan de mensen nog durven of willen reizen?

Hoe kunnen we de mensen overtuigen om dan bij ons te komen?

Ga ik mijn job bij Tui terug kunnen hervatten?

We hebben momenteel alvast tijd genoeg om daarover ons hoofd te breken. Zoals iedereen zullen ook wij dag tot dag moeten bekijken hoe we hier uit gaan geraken.

Danku danku danku!!

Als laatste willen ook wij graag onze dank uiten naar alle mensen die nu momenteel het land toch nog recht houden. Aangezien onze locatie, hoort niemand namelijk ons applaus elke avond dus via deze weg wil ik benadrukken dat ook wij meeleven met de harde tijd die deze mensen nu doormaken!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *