Wandelarrangementen

Finca SerratoFinca Serrato is gelegen in het hartje van de Montés de Malaga. Dat maakt de omgeving uitermate geschikt voor lange wandelingen of echte trektochten. Gedurende je wandeltocht kan je genieten van wonderbaarlijke vergezichten over de vallei van Axarquia en de kust.

Het heuvelachtige (berggebied) gebied is gelukkig nog steeds schaars bebouwd waardoor je er nauwelijks toevallige passanten zal treffen. Het overgrote deel van de begroeiing in deze streek bestaat uit amandel- en olijfbomen. Hier en daar vind je een wijngaard tussen de natuurlijke bossen en struiken vol  kruiden en bloemen.

Natuurpark Montés de Malaga.

finca serratoEen deel van de omgeving is een beschermd natuurgebied namelijk Parque Natural Montés De Malaga. We hebben het grote geluk werkelijk aan de rand van dit natuurgebied te zitten. We geven onze gasten dan ook de kans om al deze natuurpracht te ontdekken.

In het park kan je een grote variatie aan begroeiing vinden zoals pijnbomen, Johannesbroodbomen, Aleppo dennen, kurkeiken, Kermeseiken, wilde amandelbomen en olijfbomen.

Het is een bergachtig gebied van ongeveer vijfduizend hectare waar je zowel watervalletjes, snelstromende riviertjes (in de winter) en waterlopen doorkruist in de valleien.

Aan de zuidelijke kant van het park kan je genieten van prachtige uitzichten op de kust en Malaga. Op zeer heldere dagen kan je zelf het Atlasgebergte in Marokko zien van daaraf.

In dit park wandel je nooit alleen, al zijn het zeker niet altijd mensen die je kan tegenkomen. Het park biedt namelijk een thuis aan wilde zwijnen, de Spaanse Koningsadelaar, de Civetkat, de Andalusische kameleon, berggeiten, marters en wezels.

Aankomen en vertrekken.

Je zal zien dat al onze pakketten beginnen en eindigen op Finca Serrato.  Uiteraard moet je daar ook geraken. Om van de luchthaven van Malaga tot aan Finca Serrato te komen, heb je 3 opties waarvan je gebruik kan maken.

Transfers van of naar de luchthaven.

Wij bieden jou de mogelijkheid om je te laten ophalen en wegbrengen door één van ons. Natuurlijk wordt hier een meerprijs voor gerekend.

Voor een transfer van of naar de luchthaven van Malaga (max 6 personen) betaal je bij ons 45,00€ per transfer.

Bij aankomst wachten wij jullie op in de aankomsthal en bij vertrek worden jullie door ons vlak voor de ingang afgezet.

Bus + transfer.

Je kan op de luchthaven van Malaga een bus nemen naar de standplaats van de bussen in Malaga. Zoek op de luchthaven naar de lijnen A – Paseo del Parque: Indien je echt zeker wil zijn, vraag aan de buschauffeur of hij naar Explanada de la Stación rijdt. De rit neemt ongeveer 25 minuten in beslag. De prijs bedraagt ongeveer 2 euro. Er vertrekt ongeveer elke 40 minuten een bus op de luchthaven naar de standplaats van de bussen in Malaga.

Aan de Explanada de la Stación neem je lijn M-251 (Malaga/Casabermeja/Colmenar) richting het centrum van Colmenar. Er vertrekt een bus aan de Explanada van maandag tot vrijdag om 8.00/9.00/12.00/13.00/15.00/17.45/20.15 uur. In het weekend en op feestdagen is er een bus om 11.00/13.00/19.00 uur. De prijs per persoon bedraagt ongeveer 2 á 3 euro. Dit rit neemt ongeveer 35 minuten in beslag.

Je kan alles zelf raadplegen via deze link.

Onze pakketten.

Finca Serrato1.”Finca Serrato”.

Tijdens de wandelingen in dit arrangement verken je een groot deel van de streken Axarquia en Montés de Malaga.

Dit is een arrangement voor 8 dagen/ 7 nachten met als uitvalsbasis Finca Serrato.

Bekijk het volledige arrangement >>

Competa2.”Ontdek Competa”.

Bij dit arrangement logeer je 4 nachten in het kunstenaarsdorpje Competa in een gerestaureerd authentiek dorpshuis in het centrum. De ander 4 nachten logeer je in Finca Serrato.

Hier spreek je over een trip van 9 dagen/ 8 nachten.

Bekijk het volledige arrangement >>

3.”Verken Axarquia”.

axarquiaHet ideale arrangement om te voet een groot gebied te doorkruisen zonder de last van bagage.

Je verblijft twee nachten in Alfarnatejo, een dorpje in een gebied dat bekend staat als de kleine Pyreneeën waar je naar behoeven kan wandelen.

Ook staan er twee overnachtingen gepland in Comares en drie nachten in Finca Serrato.

Dit arrangement is voorzien voor 8 dagen/ 7 nachten.

Bekijk het volledige arrangement >>

kaart Andalusië4.”Andalusische landschappen”.

Met dit arrangement kan u genieten van vier verschillende landschappen op een boogscheut van elkaar.

Je logeert hier op vier zeer verschillende locaties, elk met zijn eigen charmes en kwaliteiten. Perfect om de diversiteit van het zuiden van Spanje te leren kennen.

Je spreekt hier over een trip van 14 dagen/ 13 nachten.

Bekijk het volledige arrangement >>

5.”Een vleugje cultuur”.

AntequeraIn dit arrangement kan je een vleugje cultuur opsnuiven in het Spaanse provinciestadje Antequera alvorens je de ongerepte natuur induikt en onder andere het Torcal onder handen neemt.

Je verblijft op 4 verschillende logeeradressen.

Dit arrangement is gemaakt voor 9 dagen/8 nachten.

Bekijk het volledige arrangement >>