Verken Axarquia

wandelarrangementDit arrangement is ideaal voor mensen die graag een groter gebied te voet verkennen zonder last te hebben van je bagage.

De eerste twee nachten verblijf je in Alfarnatejo, een dorpje met een 400-tal bewoners in het noordoosten van de streek Axarquia. Het gebied rond dit dorpje staat ook bekend onder de naam ‘de zuidelijke Pyreneeën’. Dit omdat de bergen rondom een prachtig uitzicht bieden op de omgeving.

Je kan hier de eerste dagen kiezen uit verschillende, spectaculaire wandelroutes die dit gebied rijk is.

De echte trektocht begint de derde dag.met een stevige wandeling langsheen Riogordo. Via de rivier Rio Cueva naar het gehucht Huerta de Ranea waar je overnacht in een comfortabele bed and breakfast. De dag erna is een prachtige wandeling voorzien in de omgeving.

Op de vijfde dag zet je de trektocht verder richting Finca Serrato door het natuurpark Montés de Malaga. Hier verblijf je drie dagen zodat je ook deze omgeving grondig kan verkennen.

Het Programma.

Dag 1.

finca serratoEen hartelijke ontvangst bij bed and breakfast ‘El Aguila Libre’ is het startpunt van een ongelooflijke week. (meer info over transport naar B&B)

Je kan kiezen om jouw eerste dag in Spanje rustig door te brengen en te genieten van het comfort van ‘El Aguila Libre’ na je reis.

Of kies ervoor om er meteen in te vliegen met een inloopwandeling in de omgeving. Voldoende informatie en wandelkaarten is voorhanden waaruit je de wandeling kan kiezen die jou het meest aanspreekt.


Dag 2.

alto fraileDe plaatselijke wandeling op dag twee brengt je naar de top van twee (van de drie) bergen waar deze streek zijn bijnaam aan te danken heeft. Je beklimt de Alto de Fraile, die een hoogte heeft van 1222 m, om daar de pracht van de natuur te aanschouwen. De vergezichten die je hier ziet, zijn onbetaalbaar.

De Dona ana heeft dan weer een hoogte van 1202 m. De schoonheid van de natuur die je om je heen ervaart tijdens deze beklimmingen maakt het meer dan de moeite waard om te doen. Deze tocht neemt een 4 tot 5 uren in beslag.

Je bevindt je hier midden in het leefgebied van de berggeit. Verschiet dus niet als je er enkele kruist tijdens jouw tocht.

De tweede overnachting is opnieuw in El Aguila Libre gepland.


Dag 3.

finca serratoDe eigenlijke trektocht naar de volgende slaapplaats vang je aan op de derde dag. Je wandelt dwars door de ongerepte natuur langs het dorpje Riogordo en de rivier Rio Cueva naar het gehucht Huerta de Ranea.

Hier word je onthaald bij bed and breakfast Casa Grenadina, de tweede overnachtingsplaats van deze trip.

Maak je geen zorgen over jouw bagage, deze wordt voor jou van El Aguila Libre naar Casa Grenadina gebracht. Zo kan jij volop genieten van de prachtige fauna en flora die onderweg kan bewonderen.

Overnachten doe je uiteraard in bed and breakfast Casa Grenadina.


huerta de raneaDag 4.

Om te bekomen van de eerst dag trekken, houd je het vandaag iets rustiger.

Er staat een wandeling gepland in de omgeving die tussen de vier en vijf uur zal duren. De streek rond Huerta de Ranea is de perfecte plaats voor de natuurliefhebber.

Je maakt opnieuw gebruik van een deugddoende nachtrust in Casa Grenadina.


Dag 5.

finca serratoNu je het een dagje kalmer aan hebt kunnen doen, ben je zeker en vast klaar om de trektocht verder te zetten richting Finca Serrato.

De route loopt langs en door het natuurpark Montés de Malaga, dwars door gebieden rijk aan wilde amandelbomen en olijfbomen. Tijdens het wandelen, kom je voorbij Comares, een traditioneel Andalusisch vestigingsplaatsje. De vergezichten die je hier worden voorgeschoteld, zal je nooit meer vergeten.

Terwijl jij wandelt naar Finca Serrato wordt jouw bagage door ons overgebracht vanuit Casa Grenadina, zo hoef je daar niet met rond te zeulen.

Op Finca Serrato staat zeker en vast een welkomstdrankje en een tapa voor je klaar!


Dag 6.

rio secoBij Finca Serrato beginnen we de dag steeds met een gezind en vers, uitgebreid ontbijt om de dag goed te starten.

De wandeling die op deze dag gepland staat, vertrekt op de finca. Het eerste deel leid je naar de rio seco (droge rivier) El Rute. Van daaruit ga je langs een andere kant terug omhoog om uit te komen aan de ruïnes van Lagar El Rute, een oude perserij.

Vervolgens gaat de route richting natuurpark Montés de Malaga waarna u arriveert aan Venta De la Nada. Iets typischer dan deze plaats zal je moeilijk vinden. Je waant je hier zeker 70 jaar terug in de tijd, een ervaring die je niet wilt missen. Indien gewenst, kan je hier lunchen.

Na de lunch wandel je via een volledig andere route terug naar Finca Serrato.

Deze wandeling neemt (zonder lunch) een zes tot zeven uren in beslag.


Dag 7.

montés de malagaUiteraard mag een degelijk ontbijt niet ontbreken op vakantie, dus neem je tijd om te ontbijten.

Eens voldaan, worden jullie door één van ons naar een startpunt gebracht in het natuurpark Montés de Malaga. Vanaf dat punt zijn 10 verschillende wandelroutes uitgezet. Mooi is dat deze routes onderling combineerbaar zijn. Zo bepaal je helemaal zelf hoe lang je wandelt of hoe zwaar je de wandeling maakt.

Alle routes bevatten enkele plaatsen waar je zo ver kan kijken dat je je alleen op de wereld waant. Liefhebbers van fotograferen kunnen hier ten volle hun passie uitvoeren.

Na de wandeling word je terug opgehaald op een afgesproken punt en tijdstip. Geen paniek, wij zijn altijd bereikbaar indien er zich onverwachts veranderingen zouden voordoen.

De duur van deze wandeling bepaal je helemaal zelf.


Dag 8.

Afscheid en vertrek op Finca Serrato.


Dit arrangement kan ook in omgekeerde richting worden gepland. Als je dit wenst, gelieve bij boeking dan voor de optie “Verken Axarquia andersom” te kiezen. 


Prijs van het arrangement.

Je kan dit arrangement boeken als optie bij de keuze van je kamer voor een meerprijs van 50,00€ per persoon (minimum 2 personen).

Gebruik onze handige boekingsfunctie hiernaast. Kies eerst welke periode je wilt komen, selecteer de kamer die jouw voorkeur heeft en klik vervolgens de optie “Verken Axarquia wandelarrangement” aan. Het systeem zal je onmiddellijk de volledige prijs tonen.

Je hoeft hier zelf geen geen extra boekingen gaan doen bij een collega. Je kiest de 9 nachten in ons systeem en de richting van het arrangement. Wij regelen de rest!

Inbegrepen in de prijs.

  • Ontbijt (sowieso inbegrepen in de kamerprijs)
  • Transfers naar startpunt en eindpunt van de wandelingen.
  • Welkomstdrankje en hapje.
  • Uitgebreide routebeschrijvingen in eigen taal.
  • Gedetailleerde wandelkaarten.

Maaltijden.

Het is altijd mogelijk om een lunchpakket te verkrijgen op Finca Serrato. Dit kan je aankopen voor 8,00 € per persoon.

Ook voor het diner kan je terecht op Finca Serrato. Wij bieden een diner aan tegen een democratische prijs van 15,00€ (exclusief dranken).

Ga je liever uit eten, dan kan je terecht bij Venta De La Nada op 4 km of bij Venta El Pinar op 5 km. In het centrum van Colmenar op 14 km kan je eveneens enkele traditionele restaurantjes vinden.

Alle maaltijden en consumpties, behalve het ontbijt, zijn verkrijgbaar tegen betaling.