fbpx

Over ons

Over ons

Finca Serrato is een cortijo/lagar in Andalusië van meer dan 200 jaar oud. De finca is omringd door olijf-, amandel- en vijgenbomen, cactussen, wilde bloemen en kruiden. Het was vroeger een boerderij en olijfperserij, maar in de afgelopen jaren gerenoveerd, maar de oorspronkelijke geschiedenis zie je nog steeds goed terug in de monumenten die samen Finca Serrato vormen. Ook de Moorse invloeden die je overal terugziet in Andalusië kom je bij ons tegen in de bouwstijl en interieurs. De warme kleuren en veelal natuurlijke materialen gecombineerd met het moderne comfort van de appartementen geven je gelijk een vakantiegevoel.

De finca heeft een eigen waterbron en maakt behulp van zonnepanelen en is daarmee bijna geheel zelfvoorzienend. Het verse en lekkere water komt rechtstreeks uit de bergen en kan je dus zo uit de kraan drinken. Duurzaam én geen gedoe met plastic flessen, weer een zorg minder.

Finca Serrato is bedoeld voor mensen die graag buiten de gebaande paden wijken. Het serene ‘in the middle of nowhere gevoel’ dat je hier krijgt wordt mogelijk gemaakt omdat de finca zo verscholen in de campo ligt. Nadat je de afslag neemt op de idyllische weg die Colmenar met Málaga verbindt, rijd je nog 10 minuten op een onverharde weg naar Finca Serrato. Rijd rustig door terwijl je je ogen de kost geeft. Niemand heeft hier haast.

Tijdens je verblijf

Begin je dag met een fijne yogales om lichaam en geest rustig te laten ontwaken, geniet van het adembenemende uitzicht op de bergen terwijl je in het zwembad dobbert, ga hiken en picknicken in het bos van Montes de Málaga of schuif aan voor een goed glas Spaanse wijn en heerlijke maaltijd op de romantische patio.

Omdat we je privacy en mogelijkheid tot uitslapen graag respecteren is de ontbijtservice optioneel per dag te reserveren (minimaal 12 uur van te voren). De ontbijtservice is á la carte. Daarnaast kunnen je op aanvraag ook van een á la carte lunch, picknickmand, borrelplank of diner voorzien. De producten waarmee we werken voor de maaltijden zijn vers, seizoensgebonden en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Een culinaire reis is gegarandeerd!

Finca Serrato is een hondvriendelijke plek dus je hond is welkom bij ons! Je betaalt wat extra aan schoonmaakkosten voor je viervoeter. Het is voor ons en de rust op het terrein belangrijk dat je hond vriendelijk en sociaal in de omgang met mensen en andere dieren is. 

 

Goed om te weten is dat er ook paarden op het terrein rondlopen. Zij zorgen ervoor dat het nodige groen wordt verwijderd zonder dat wij schadelijke producten hoeven te gebruiken. Wil je eens paardrijden in Andalusië? Dat kan! Op aanvraag kan er gereden worden. Dit kan echter alleen als de eigenaar aanwezig is, dus geef het op tijd aan ons door als je graag wilt paardrijden.

Je hosts

Omdat je ons zeker zo nu en dan voorbij zult zien lopen op de intieme setting van Finca Serrato, en omdat je misschien wil weten hoe we hier precies terecht zijn gekomen, stellen we ons graag aan je voor. Wij zijn Sander en Marie-Claire en samen runnen wij deze mooie plek. Samen hebben we ervaring opgedaan in de hospitality en alles wat daarbij komt kijken, en in de winter van 2020 kwam de unieke kans voorbij om Finca Serrato te gaan beheren. Voor ons was dit een droom die uitkwam: het runnen van een kleinschalige B&B in combinatie met het aanbieden van culinaire ervaringen, yoga en Shiatsu. Wij genieten intens van de hoge kwaliteit van leven op het Spaanse platteland. The slow life, eindeloze natuur, rust en stilte vormen voor ons een grote bron van inspiratie. Met Finca Serrato willen wij dat graag met je delen.

Sander

Al tijdens zijn middelbareschooltijd droomde Sander ervan om te koken. Hij volgde zijn hart en werd op jonge leeftijd chef-kok. Na in de grote Nederlandse steden in verschillende restaurants te hebben gewerkt, begon hij zijn eigen cateringbedrijf. In die hoedanigheid kookte Sander voor grote partijen op festivals, bruiloften en andere (zakelijke) evenementen. Daarnaast hield hij zich ook steeds meer met het ontwerpen en bouwen van food stands. Hij kreeg plezier in klussen en zijn verzameling gereedschap groeide met de dag. Zijn twee grote talenten – koken en klussen – bleven niet onopgemerkt in zijn omgeving. Een bevriend stel begon een eco-glamping in Spanje en vroeg Sander om erbij te komen. Met veel plezier heeft hij daar anderhalf jaar voor de gasten gekookt en alle kneepjes van het vak geleerd wat betreft waterleidingen, zonnepanelen, zwembadonderhoud en alle andere zaken die komen kijken bij zelfvoorzienende leven op het Spaanse platteland.

Marie-Claire

Marie-Claire heeft een aangeboren interesse in andere culturen, en de keuze om Culturele Antropologie te gaan studeren was dan ook al op jonge leeftijd gemaakt. Na haar studie heeft ze enkele jaren voor non-profit organisaties gewerkt. Echter begonnen the slow life en natuur haar steeds meer te trekken. Ze besloot dat het tijd was voor een grote verandering. Ze werd yogadocent en begon twee nieuwe studies, Traditionele Chinese Geneeskunde en Shiatsu Massage. Het was ook in die tijd dat Marie-Claire Sander leerde kennen, net een maand voordat hij naar Spanje zou gaan verhuizen. Slechte timing dus, maar de liefde was sterk! Een jaar lang hadden Sander en Marie-Claire een langeafstandsrelatie. Toen de Covid-19 crisis uitbrak in maart 2020 en Spanje voor meerdere maanden op slot zou gaan, heeft Marie-Claire zich bij Sander in Spanje gevoegd. Vanuit daar is het balletje verder gaan rollen, en zo zijn zij samen op Finca Serrato beland.

 

Dog friendly

Finca Serrato is een hondvriendelijke plek dus je hond is welkom bij ons!

Swimming pool

Het zwembad met uitzicht op de bergen is openbaar voor al onze gasten en is elke dag geopend van 08:00 t/m 22:00.

Quiet area

Geniet van de rust en de stilte. Finca Serrato is de perfecte plek om je even los te koppelen van de drukte en op te laden.

Nature

Finca Serrato ligt op de grens van natuurpark Montes de Málaga. Geniet van de mooie natuur tijdens een wandeling en een picnick tussen de bomen.

BBQ

De grote barbecue op de patio is voor gemeenschappelijk gebruik. Sharing is caring!

Food

Zin in een goede maaltijd vol heerlijke geuren, kleuren en smaken? Laat ons je meenemen op een culinaire reis!

De omgeving

Finca Serrato is gesitueerd aan de rand van Montes de Málaga, een uitgestrekt natuurpark met een grote verscheidenheid aan flora en fauna waar je eindeloos kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Het dichtstbijzijnde dorp is Colmenar en bevindt zich op 20 minuten rijden van de finca (waarvan 10 minuten op de onverharde weg). Dit is een van de vele witte dorpen in de buurt die zo karakteristiek zijn voor Andalusië. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, geldzaken en een Spaanse borrel en tapa bij een van de barretjes of restaurants. Ook zijn we een steenworp verwijderd van de regio Axarquía. De Moren noemden dit gebied Ash-Sharquia, land van het Oosten, vanwege de oostelijke ligging ten opzichte van Málaga. Zij vestigden hier de beroemde witte dorpen, bouwden kastelen, vestingwerken en moskeeën, bewerkten de grond en bouwden een infrastructuur om te irrigeren. De invloed van de Moren in de Axarquía is nog overal terug te vinden in de cultuur, de taal en de architectuur. Haal je hart op in deze regio vol hoge bergen en glooiende heuvels, wijngaarden, avocado’s, sinaasappels, citroenen, en nog veel meer.

Finca Serrato ligt ook heel centraal ten opzichte van andere culturele Spaanse parels zoals Málaga, Antequera, Ronda, Frigiliana, Cordoba, Granada en Sevilla. Zowel het vliegveld van Málaga als de Middellandse Zee zijn 45 minuten rijden.

Te doen bij Finca Serrato

YogaEtenShiatsu


Shopping Cart
Scroll to Top
Finca Serrato