Ook Finca Serrato viert Valentijnsdag “El día de los enamorados”

San Valentín, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. De dag heeft dan ook voor veel mensen een extra betekenis.

Oorspronkelijk was Valentijnsdag de dag waarop iemand anoniem de liefde kon verklaren aan een ander door bloemen, chocolade of cadeautjes te sturen zonder naam erbij te vermelden. Zo moest de ontvanger of ontvangster raden van wie het liefdesgoed kwam en dat maakte de dag extra spannend.

Tegenwoordig is, zeker uit commercieel oogpunt, de nadruk meer gelegd op de dag dat geliefden elkaar iets geven om nog eens extra de nadruk te leggen op “het houden van”. Vooral in de Verenigde Staten wordt de Valentijnsdag behoorlijk commercieel uitgebuit maar landen als Spanje, Nederland en België doen daar eigenlijk niet aan onder. Ook hier kun je overal kleine speciale cadeautjes vinden of bloemen of …. teveel om op te noemen eigenlijk.

Geschiedenis

Op Wikipedia is te lezen dat er over Sint-Valentijn geen enkel biografisch gegeven bekend is. In de achttiende eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Lupercalia werd op 15 (!) februari gevierd ter ere van vruchtbaarheidsgod Lupercus. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Het feest werd hoogstwaarschijnlijk gevierd in de buurt van de grotten waar Romulus en Remus, de stichters van Rome, waren opgevoed door wolven.

Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden en verving men Lupercalia door Valentijnsdag.

Spanje

In Spanje is San Valentín min of meer in de twintigste eeuw ingevoerd met het idee om de verkoop van cadeaus te stimuleren. Men beweert zelfs dat in Spanje de winkelketen El Corte Ingles met het invoeren van San Valentín is begonnen om zo de verkopen (met succes) te stimuleren.

Al met al, 14 februari is dé dag om je geliefde een blijk van waardering te geven en zo nog eens de liefde te verklaren.

Ook Finca Serrato doet mee aan dit ´feest´. Kom samen met je geliefde bij ons logeren en laat jullie verwennen op deze romantisch uitstap.

Valentijn in de zon

Beeld je in dat je op Valentijnsdag van een romantisch ontbijt kan genieten onder een stralende zon. Dat kan! Hier bij ons is het momenteel 22 graden en op onze gezellige patio, omringd met talloze bloemen en planten is het zo goed als windvrij, waardoor de gevoelstempertuur een pak hoger ligt.

Laat je tijdens je verblijf overrompelen door de pracht en praal van de amandelbloesems. Deze staan deze tijd van het jaar in volle bloei. Veel romantischer wordt het niet… Feliz San Valentín!

TIP: Profiteer van de OPENINGSACTIE en geniet van 20% korting op je verblijf.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *