Mijn eerste kennismaking met Finca Serrato.

De allereerste keer dat Wouter en ik naar Finca Serrato reden, zal ik nooit meer vergeten.

We waren beiden natuurlijk enorm nieuwsgierig en super enthousiast. We zijn ondertussen al bijna een jaar op zoek naar ‘ons stekje’ waar we kunnen verder bouwen aan onze Spaanse droom.

We wisten natuurlijk op voorhand dat de finca gelegen was op een unieke locatie, maar daar stonden we op dat moment niet echt verder bij stil. We wonen zelf nu een tijdje op ‘ de campo’ (den buiten) en zijn dus reeds gewoon aan wegen die er niet al te best bij liggen.

Wij dus volle moed op weg… Eens we de autostrade verlieten, kwamen we onmiddellijk terecht in een prachtige omgeving wat ons heel gunstig stemde. Na een mooie rit door de bergen, zei Google maps ineens: ‘Links afslaan’.

Op het eerste moment zag ik zelfs niet echt een baantje liggen… Wouter zag het direct helemaal zitten, ik iets minder. Vanaf het punt dat je het asfalt verlaat, is er nog zo’n 5 km af te leggen.

Ik wil hier wel even een persoonlijke noot meegeven. Ik ben sowieso geen held in de auto, ik heb snel schrik en bitter weinig vertrouwen in een auto.

Na wat in mijn beleving een enorm avontuurlijke rit was, was ik die héél snel vergeten eens we aankwamen op Finca Serrato. Zowel Wouter als ik zijn meteen gevallen voor de charmes van deze finca.

Besluit.

Ondertussen heb ik de weg reeds meerdere keren afgelegd, zelfs in het donker, en uiteindelijk valt die wel mee, natuurlijk. Ook besef ik uiteraard dat je een unieke locatie enkel op een unieke manier kan bereiken, uiteraard.

Voor degene die de weg naar Finca Serrato gaat gebruiken, de gouden tip is: Volg steeds de gele pijlen.

 

De toegangsweg in beeld gebracht.

Tijdens één van onze bezoekjes heb ik de volledige toegangsweg gefilmd zodat we jullie een beeld kunnen geven wat je kan verwachten. Ik heb de video natuurlijk een beetje versneld en hier en daar kleine stukjes uitgehaald die niet nuttig bleken.

Elk jaar wordt deze weg ‘aangepakt’ (putten vullen en effenen waar nodig), dit gebeurd steeds in het voorjaar als de meeste regen gepasseerd is.

Wil je een goed beeld van de weg? Kijk dan zeker eens naar dit filmpje!

Hopelijk heb ik jullie hier een goed beeld kunnen schetsen van onze locatie en de weg er naartoe.

Groetjes

Sofie

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *