De mooiste bezienswaardigheden rond Finca Serrato

Molino Del Hortelano - LogoMolino Del Hortelano

Op ongeveer 30 km van onze finca kun je in Casabermeja Molino Del Hortelano bezoeken. Het is de grootste, nog werkende olijfperserij in de streek.

Bekend als familiebedrijf is Molino del Hortelano een familiebedrijf dat biologische extra vergine olijfolie rechtstreeks van de beste olijven en de meest natuurlijke procedures verkrijgt.

Ze zorgen voor en respecteren zowel het uitwerkingsproces, hun producten als de omgeving die hen zo’n oude schat bezorgt.

Ze verbouwen hun eigen olijven en verzorgen het hele proces: groei, malen, bewaren, verpakken en distribueren.

Ze hebben hun eigen biologische certificering door de CAAE (Andalusian Organic Farming Committee).Molino Del Hortelano - Gebouw

Hun zoektocht naar kwaliteit in hun producten heeft hen bekroond met een zilveren medaille in de ECOTRAMA2015 organische extra vergine olijfolie internationale wedstrijd.

Vervolgens hebben ze ook een bronzen medaille in de extra vierge olijfolie kwaliteit Iberische wedstrijd gewonnen.

Dit zijn twee belangrijke onderscheidingen waardoor ze de kwaliteit van hun extra vierge olijfolie willen blijven verbeteren.

Je wordt er hartelijk ontvangen door (meestal) de zoon, die perfect de Engelse taal beheerst.

Na de uitgebreide rondleiding kan je deelnemen aan de proefsessie, waar je de olijfolie eveneens kan aanschaffen.

Molino Del Hortelano - PersExtra vergine olijfolie producten die ze aanbieden:

250 ml Verdial. Fruitig, lichte bitterheid en evenwichtige en lichte kruidigheid.

500 ml en 250 ml Hojiblanca. Fruitig, lichte bitterheid en pittige kruidigheid. Dit is de meest veelzijdige olie en het is perfect om te bakken.

500 ml en 250 ml organische Picudo. Fruitig, de geur doet denken aan appel, eerst met zoete tonen en bittere en kruidige tonen. Grote harmonie en balans.

500 ml en 250 ml organische kamille. Fruitige rijpe olijf smaak met groene tonen en banaan en rijpe tomaat heldere tonen.

Het is aan te raden om op voorhand een rondleiding te reserveren.

Neem alvast een kijkje op www.molinodelhortelano.com. Let op: de site is enkel beschikbaar in het Spaans.


Iglesia de la recarnacion - gevelIglesia de la Encarnación

Bezoek je graag kerken, dan raden we aan om in de stad Comares La Iglesia de la Encarnación te bezichtigen.

Deze kerk ligt op ongeveer 15 kilometer van de finca. Men is gestart met de bouw op 25 mei 1505 in opdracht van Don Diego de Deza, die toen de aartsbisschop van Sevilla was.

Het is vandaag de dag nog steeds één van de meest opvallende monumenten in zijn geschiedenis.

Iglesia de la recarnacion - KoepelZoals vele kerken uit die tijd staat het gebouw op de plaats die de toenmalige Arabische moskee stond.

In het gebouw vind je een mengeling van verschillende stijlen terug. Voornamelijk de Mudejar-stijl of Moorse stijl wordt benadrukt in de cassetteplafonds.

Deze plafonds worden als één van de best bewaarde in de provincie beschouwd.

Het dak is het hoogtepunt van het gebouw. De combinatie van rijke geometrische frets en vijf gepaarde bogen, resulteert in een prachtige reeks van in elkaar verweven ambachten en historisch-artistieke kwaliteit.

Iglesia de la recarnacion - tabernakelDe kerk heeft ook een klokkentoren, achthoekig in rococostijl, gebouwd in de late achttiende eeuw. Een grote puntige boog bedekt de hoofddeur tussen pilasters en is aan de buitenkant bedekt met een zadeldak van Arabische tegels.

 

 

 


El Torcal - sfeerbeeld 4El Torcal de Antequera

Wie op zoek is naar mooie natuur bij Malaga moet zeker dit park eens bekijken. Tussen de Spaanse steden Ronda en Antequera in Andalusië bevindt zich namelijk een merkwaardig en bijzonder mooi natuurgebied: El Torcal de Antequera. Wie van natuur houdt, moet zeker tijd uit trekken om te wandelen in El Torcal.

Lees hier meer over het natuurreservaat El Torcal >>


Lobo Park - LogoLobo Park Antequera

Ben je ook gefascineerd door wolven als je ze in films en foto’s ziet? In het Lobo Park kun je de dynamiek van een wolvenpakket observeren en begrijpen – een van de meest sociale en teamgeoriënteerde dieren op de planeet.

Ontdek het Lobo Park (Wolf Park), een ongerept natuur- en wildpark in het hart van Andalusië. Het is een privépark waar je voor het eerst in je leven naar een wolf oog in oog kunt kijken. Het is de thuisbasis van 3 verschillende wolf-ondersoorten (Europese, Alaska-toendra en inheemse Iberische wolven) en ligt in het hart van Andalusië, in de buurt van Antequera. 40 hectare beschermde en ongerepte natuur met ontelbare typische mediterrane planten wachten op u. In tegenstelling tot in veel andere parken, domesticeren we onze wolven niet. In plaats daarvan socialiseren we hen voldoende zodat hun aangeboren angst voor mensen wordt verwijderd, maar veel van onze dieren zijn zelfs nooit door een mens aangeraakt. De wolven groeien op en leren van hun ouders dat ze zich veilig kunnen voelen, waardoor we ze kunnen zien en observeren.

Het Lobo Park organiseert rondleidingen voor bezoekers in Lobo Park - Ingangsbordzowel het Spaans als het Engels, zodat bezoekers beter kunnen begrijpen hoe wolven zich gedragen in de echte wereld. Naast een toegewijde gids, zul je genieten van een wandeling naar de wolfverblijven door een echt schilderachtig landschap met oude eiken en typische mediterrane flora. Je krijgt de mogelijkheid om meer te leren over deze fascinerende dieren en een beter begrip en indruk te krijgen van deze kostbare dieren. Uw vragen worden graag beantwoord.

Het Lobo Park is ook de thuisbasis van andere soorten dieren (meestal gered) zoals een vossenfamilie en boerderijdieren. Ontspan en geniet van een snack op ons ruime terras met een spectaculair uitzicht op de ‘El Torcal’. Ga dan naar de souvenirwinkel waar je originele herinneringen aan je bezoek vindt. Dit prachtige park biedt gezinnen plezier en opwinding, stimulerende educatieve programma’s, evenals een rustige plek om van de natuur te genieten. Bij elk bezoek valt er iets nieuws te ontdekken!

De rondleiding (Spaans en Engels) met een wolvenexpert vindt meerdere keren per dag plaats (behalve op woensdag).

Rondleidingen:

Dagelijkse rondleidingen WOLF TOURS (geen reservatie nodig)
startuur: 11u00, 13u00, 15u00 en 16u30
Prijs: Volwassenen: €11,50 / Kinderen (3-12 jaar): €7,50
Duur van de tour: 1,5 uur

Lobo Park - SfeerbeeldHOWL NIGHT (reservatie nodig)
Als je op zoek bent naar een speciaal avondje uit, dan is de WOLF HOWL NIGHT een absolute aanrader. Deze activiteit heeft plaats op elke avond wanneer het een volle maan is.
Prijs: Volwassenen: €25,00 / Kinderen (3-12 jaar): €17,00
Duur van de tour: 3,5 uur

Exclusieve VIP TOUR (reservatie nodig)
De gepersonaliseerde tour is de ultieme manier om het Lobo Park te ervaren! Breng maximaal 3 uur door met het verkennen van het park met je eigen persoonlijke gids. Elke exclusieve VIP-tour is afgestemd op uw interesses en bevat een welkomstdrankje.
Reserveringen zijn minimaal 3 dagen van tevoren vereist, afhankelijk van beschikbaarheid.
Neem contact met met het park op info@lobopark.com of bel +34952031107 om met een van de professionele planners te spreken.
Prijs: Volwassenen: €75,00 / Kinderen (3-12 jaar): €60,00
Duur van de tour: 2,5-3 uur

FOTOTOUR (reservatie nodig)
De datums van de fototour zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Voor informatie en het maken van een afspraak kunt u contact met het park opnemen via: tel.34952031107 of info@lobopark.com
Prijs per fotograaf: €60,00
Duur van de tour: 2 uur


Honingmuseum Colmenar

Volgens Einstein: “Als de bij van de planeet zou verdwijnen, zou de mens nog maar vier jaar te leven hebben: zonder bijen is er geen bestuiving, geen gras, geen dieren, geen mannen.”

Deze woorden kunnen de realiteit overdrijven, maar studies tonen aan dat miljoenen mensen niet zouden overleven en dat duizenden plantensoorten uitsterven zonder bijen. Ongetwijfeld hebben we het over fascinerende wezens die een onmisbare rol spelen in de natuur.

Als je meer wilt weten over bijen, raden we een bezoek aan het Honingmuseum in Colmenar aan. Dit kleine – maar zeer interessante – museum is sinds 2010 open voor het publiek en bevindt zich in de oude stad (recht tegenover het postkantoor) en ontvangt ongeveer 3000 jaarlijkse bezoeken.

Gebouwd op twee verdiepingen en met meer dan 400 m² tentoonstellingsruimte, heeft het honingmuseum verschillende ruimtes en kamers waar u alles kunt leren over bijen en de kunst van de bijenteelt, inclusief interessante feiten over hun bijdrage aan de natuur (bestuiving) en de heerlijke en gezonde producten die helpen produceren.

Het museum is een ​​claim geworden voor toeristen die meer willen weten over de kunst van de bijenteelt in de omgeving van Malaga. Het ontwerp en de distributie van de kamers bieden een schat aan informatie. Dit zijn enkele van onze favorieten:

  • De bijententoonstelling en de projectieruimte waar u een film ziet die u kennis laat maken met de oude bijenteeltkunst (meer dan 8000 jaar oud) en informatie over bestuiving, het grootste voordeel van de bijenteelt.
  • Een verzameling gereedschappen en materialen die de afgelopen 50 jaar door imkers zijn gebruikt.
  • Speciale workshops waar je kaarsen kunt maken met bijenwas.
  • Reproducties van stenen schuilplaatsen die de eerste tekenen van bijenteelt vertonen.
  • Voorbeelden van bijenkorven van het type dat imkers tegenwoordig gebruiken en de hulpmiddelen die ze gebruiken om honing te extraheren.
  • Speciale aanraakschermen waarmee u door acht soorten honing kunt navigeren, gekenmerkt door het garantiemerk ‘Honing van Málaga’. Je kent de oorsprong, verzameltijden, de overheersende pollen, de chemische fysische samenstelling, de gezondheidsindicaties en nog veel meer.
  • De kamer “Bijenkorf” heeft twee gigantische panelen met achtergrondverlichting vergelijkbaar met die in het midden van een bijenkorf. In de cellen observeert u de verschillende fasen van het grootbrengen van de bijen tot hun geboorte en de reserves van stuifmeel en honing voor het voeden van de larven.
  • De honingwinkel, waar u monsters kunt kopen van de acht soorten honing, stuifmeel, kaarsen gemaakt van bijenwas, honingzeep en andere producten die zijn afgeleid van bijen.

Openingstijden van het museum en ticketprijzen

Maandag tot vrijdag – 10:00 uur tot 14:00 uur en 15:00 tot 18:00 uur

Ticketprijs: € 2 per persoon

De honingroute

Als je zin hebt om een ​​hele dag te genieten in de Montes de Málaga, raden we je aan om de honingroute-excursie te boeken. Deze route omvat een bezoek aan het museum, een rustige wandeling langs het honingpad, een bezoek met kennis van de belangrijkste bijenteeltbloei van het gebied, de bijdrage van bijen aan het behoud van de planten en boemen en eindigt in een lokaal restaurant met een menu van gerechten bereid met honing uit Malaga.

Sommige dingen om in gedachten te houden …

Je moet bereid zijn om door het landschap te wandelen (ca. 1 km). Voor het bezoek moet je schoenen dragen die de enkels bedekken. De rest van de beschermende kleding en uitrusting wordt aangeboden door het museum.