Guadalhorce MTB

andalusiëIn dit arrangement fiets je in twee verschillende gebieden van Andalucía.

De eerste vier dagen verblijf je in B&B Casa El Naranjo in Álora, een van de “Pueblos Blancos” waar Andalucía zo trots op is. De omgeving typeert zich als heuvelachtig met als belangrijk kenmerk de vallei van de rivier de Guadalhorce, de grootste rivier in dit gebied. Op deze dagen rijdt er een Nederlandstalige begeleider mee die je meeneemt over de mooiste routes en jou leuke plekjes en cafeetjes laat zien. Je kunt rustig kunt genieten van de omgeving.

Vervolgens rijd je zelfstandig een deel van de route naar uw tweede logiesadres, B&B Finca Serrato, gelegen aan de rand van het natuurpark Montes de Málaga in de Axarquía. Je bagage wordt natuurlijk nagebracht. Dit gebied kenmerkt zich door bergen en heuvels waar traditionele landbouw beoefend wordt. In de bergen zijn dat voornamelijk olijven en amandelen en de kans is groot dat je even moet afremmen voor een herder met schapen of geiten.

Het natuurpark is eveneens bergachtig maar grotendeels bebost met o.a. kurkeiken, dennen- en eucalyptusbomen. Je hebt een ruime keuze aan routes die je met behulp van een Garmin GPS fietst. Je kan hier zelfs kiezen voor een route door de bossen naar het strand!

Het programma.

Dag 1.

casa el naranjoJe wordt hartelijk ontvangen bij bed and breakfast ‘Casa El Naranjo’ in Alora waar je de kans krijgt om even te bekomen van de reis.

Daar eventueel de mountainbike klaar maken en afstellen. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst biedt deze eerste mountainbikedag nog tijd om de eerste (te overleggen) route te rijden. Er zijn diverse spannende mogelijkheden en je bepaalt zelf de lengte en de zwaarte.

Als je het liever rustigaan doet op de eerste dag, kan je rustig relaxen bij Casa El Naranjo.

AloraDag 2

Route “Alrededor Álora”. Deze route voert je rondom Álora en Pizarra, welke zowel technisch als qua conditie eenvoudig is en heel mooi. De route is nagenoeg vlak op een enkel klimmetje na.
Het totaal aantal te fietsen kilometers bedraagt 50 km met vanzelfsprekend genoeg mogelijkheden om onderweg even uit te rusten en wat te eten en/of te drinken.

Overnachten doe je opnieuw bij Casa El Naranjo.

Dag 3.

guadalhorce MTBRoute “Los Molinos”. Een pittige route die na een prachtige beklimming met mooie uitzichten uitkomt bij de windmolens. Daar daal je af naar Carratraca en vervolg je jouw weg richting Ardales. Bij Ardales ga je rechtsaf naar de meren waar je nog een lus off road rijdt naar een “top” waar vrij veel roofvogels te zien zijn.

Je fietst via Bermejo terug naar Casa El Naranjo. Onderweg zijn natuurlijk weer voldoende mogelijkheden tot uitrusten en eten en/of drinken. De route kent pittige stukjes maar is niet overdreven technisch. In totaal leg je ongeveer 65 kilometer af.

guadalhorce MTBDag 4.

Route “La Hermita”. Route “La Hermita” brengt je met enige inspanning naar een in de 18de eeuw gebouwd kapel/kerkje. Doordat dit gelegen is bovenop een top heb je een prachtig uitzicht over de laatste 40 kilometer van de rio Guadalhorce richting zee.

Afhankelijk van jouw wensen rijdt je vanaf de top naar beneden naar Estación de Cártama of nog een 15 tal kilometers verder naar Almogía een dorpje gelegen in de bergen aan de noordkant van Málaga.

Dag 5.

finca serratoTrektocht Finca Serrato. Deze dag fiets je een gedeelte van de route van Casa El Naranjo naar Finca Serrato. De route die je zal fietsen wordt in overleg bepaald.

Zo kan je zelf beslissen over afstand en moeilijkheidsgraad. Jouw bagage wordt door ons van naar Finca Serrato gebracht.

Je wordt hartelijk onthaald op Finca Serrato met een gratis welkomstdrankje en hapje.

Dag 6.

comaresJe geniet eerst van een gezond en vers ontbijt of Finca Serrato om de dag goed te starten.

Route “Comares”. Deze route loopt van Finca Serrato over asfalt naar het plaatsje Comares. Dit is een strategisch gelegen oude Moorse vesting, alsook één van de “Pueblos Blancos” waar de Axarquía zo trots op is. Volg hier de blauwe voetafdrukken naar de plekken met het mooiste uitzicht over de Middellandse zee en de Sierra Nevada.

Hierna rijd je over diverse singletracks en zandpaden tussen de olijf- en amandelbomen terug naar Finca Serrato, met een laatste zeer pittige klim.

Dag 7.

finca serratoRoute “Montes de Málaga”. Na een lange asfaltafdaling duik je in het zuiden het nationaal park Montes de Málaga in. De kans is groot dat je onderweg veel ‘collega’ fietsers kruist daar dit een zeer populair fietsgebied is. Op sommige plekken heb je een spectaculair uitzicht over Malaga en de kust.

De harde ondergrond op de singletracks nodigen uit om hard te rijden, waarna een lange beklimming volgt en je meer oog hebt voor de natuurschoon en rust om je heen. Onderweg kan je even uitrusten bij herberg Venta de la Nada waar je zich 70 jaar terug in de tijd waant.

Op de 4 kilometer zandpadafdaling naar Finca Serrato zullen jouw remmen op de proef gesteld worden.

Dag 8.

el paloNaar goede gewoonte start je de dag met een gezond en vers ontbijt op Finca Serrato.

Route “El Palo”. Route vanaf Finca Serrato naar het kustplaatsje El Palo. Vanaf Finca Serrato fiets je door de bergen naar El Palo, een gezellig Spaans kustplaatsje. Op sommige plaatsen fiets je over een bergkam waar je weer aan de ene kant een prachtig uitzicht hebt over Malaga en de kust en aan de andere kant over de vallei van de Axarqía.

Na een fantastische lunch aan het strand fiets je over diverse pittige singles en zandpaden via een andere route weer terug naar Finca Serrato.

Dag 9.

Afscheid en vertrek op Finca Serrato.

 

Dit arrangement kan ook in omgekeerde richting worden gepland. Als je dit wenst, gelieve dit bij boeking duidelijk te vermelden. 

Prijs van het arrangement.

Je kan dit arrangement boeken bij de keuze van je kamer voor een meerprijs van 250,00€ per persoon (minimum 2 personen). Dit arrangement is hoger in prijs omdat er 4 diners zijn inbegrepen bij Casa El Naranjo.

In tegenstelling tot de wandelarrangementen zijn de fietsarrangementen niet online te boeken met ons automatisch systeem. Dit om alles overzichtelijk te houden en omdat we voor deze arrangementen meer informatie nodig hebben.

Boek je nachten met het systeem en vermeld in het vakje uw bericht het arrangement dat je wilt boeken. Wij contacteren u voor verdere informatie.

Eventueel huren van fietsen is niet inbegrepen in de prijs.

Inbegrepen in de prijs.

  • Ontbijt (sowieso inbegrepen in de kamerprijs)
  • Veilige opslagplaats voor de fietsen, overdekt en afgesloten.
  • 4 diners bij Casa El Naranjo
  • 4 dagen persoonlijke fietsbegeleiding.
  • Uitgebreide routebeschrijvingen in eigen taal.
  • Gedetailleerde fietskaarten.

Maaltijden.

Het is altijd mogelijk om een lunchpakket te verkrijgen op Finca Serrato. Dit kan je aankopen voor 8,00 € per persoon.

Ook voor het diner kan je terecht op Finca Serrato. Wij bieden een diner aan tegen een democratische prijs van 15,00€ (exclusief dranken).

Ga je liever uit eten, dan kan je terecht bij Venta De La Nada op 4 km of bij Venta El Pinar op 5 km. In het centrum van Colmenar op 14 km kan je eveneens enkele traditionele restaurantjes vinden.

Alle maaltijden en consumpties, behalve het ontbijt, zijn verkrijgbaar tegen betaling.