Finca Serrato

logo finca serratoTijdens het arrangement “Finca Serrato” wandelt u door verschillende gebieden van de Montés de Malage en Axarquia.

In de bergachtige streek Axarquia wordt nog steeds aan traditionele landbouw gedaan. In de bergen zal je vooral amandel- en olijfgaarden tegenkomen, in de valleien is dat graan.

Het is zeker geen uitzondering dat je in deze streek een herder kruist met zijn kudde schapen of geiten. Wat soms voor een leuke ontmoeting kan zorgen.

Doorheen jouw wandeling zal je verschillende ‘pueblo blanco’s’ ontdekken. Deze kleine plaatsjes of gehuchten typeren zich door hun traditionele Andalusische witte huizen en smalle steegjes.

In het natuurpark Montés de Malaga kan de natuurliefhebber dan weer perfect zijn passie beleven. Wandelen door dit bergachtige gebied vol wilde fauna en flora is een onvergetelijke ervaring.

Het programma.

Onze arrangementen zijn voor jou uitgestippeld en volgen dus een vast programma. Kleine aanpassingen ter plaatse zijn uiteraard steeds mogelijk.

De mogelijkheden om van de luchthaven naar de finca te komen, vind je hier.

Dag 1.

welkomJe wordt hartelijk verwelkomd op Finca Serrato met een gratis hapje en drankje. Hier krijg je een rondleiding in de accommodatie en een korte uitleg over de werking van de finca. Dit is noodzakelijk aangezien we zelfbedruipend zijn qua water en elektriciteit.

Na de reis die je net hebt afgelegd, houden we het programma op de eerste dag zeer rustig. Wie wil kan gewoon even uitrusten en genieten van de omgeving. Heb je toch reeds kriebels in de benen, kan je kiezen tussen 3 wandelingen die starten en eindigen in de bed and breakfast. De duur van deze wandelingen varieert van 45 minuten tot 2,5 uur.


Dag 2.

rio secoOpdat je er sterk en kloek op zou staan, kan je eerst genieten van een lekker en gezond ontbijt.

De wandeling die op deze dag gepland staat, vertrekt op de finca. Het eerste deel leid je naar de rio seco (droge rivier) El Rute. Van daaruit ga je langs een andere kant terug omhoog om uit te komen aan de ruïnes van Lagar El Rute, een oude perserij.

Vervolgens gaat de route richting natuurpark Montés de Malaga waarna u arriveert aan Venta De la Nada. Iets typischer dan deze plaats zal je moeilijk vinden. Je waant je hier zeker 70 jaar terug in de tijd, een ervaring die je niet wilt missen. Indien gewenst, kan je hier lunchen.

Na de lunch wandel je via een volledig andere route terug naar Finca Serrato.

Deze wandeling neemt (zonder lunch) een zes tot zeven uren in beslag.


Dag 3. 

colmenarNa een heerlijk ontbijt om goed aan de dag te beginnen, brengt één van ons jullie naar het nabijgelegen dorpje Colmenar.

Daar kan je eerst de sfeer opsnuiven op een zeer typisch Spaans terrasje. Vervolgens wandelt u de eerste kilometers door het dorp Colmenar.

Deze eerste kilometers bieden jou de kans om een paar bezienswaardigheden te bezoeken die Colmenar biedt. Zo heb je het bijenmuseum, de Ermita (het plaatselijke kerkje) en de begraafplaats die zeker een bezoekje waard zijn.

Eens je het dorpje verlaat, gaat de wandeling verder door de campo (platteland). Genietend van de vele vergezichten over de vallei kan je hier rustig ontspannen.

Deze wandeling zal, zonder tussenstopjes om iets te bezoeken, tussen de 4 en 5 uur kosten.


Dag 4.

montés de malagaUiteraard mag een degelijk ontbijt niet ontbreken op vakantie, dus neem je tijd om te ontbijten.

Eens voldaan, worden jullie door één van ons naar een startpunt gebracht in het natuurpark Montés de Malaga. Vanaf dat punt zijn 10 verschillende wandelroutes uitgezet. Mooi is dat deze routes onderling combineerbaar zijn. Zo bepaal je helemaal zelf hoe lang je wandelt of hoe zwaar je de wandeling maakt.

Alle routes bevatten enkele plaatsen waar je zo ver kan kijken dat je je alleen op de wereld waant. Liefhebbers van fotograferen kunnen hier ten volle hun passie uitvoeren.

Na de wandeling word je terug opgehaald op een afgesproken punt en tijdstip. Geen paniek, wij zijn altijd bereikbaar indien er zich onverwachts veranderingen zouden voordoen.

De duur van deze wandeling bepaal je helemaal zelf.


Dag 5.

pancake rocksNaar goede gewoonte start ook deze dag eerst met een uitgebreid ontbijt op Finca Serrato.

De wandeling die gepland staat op dag vijf, is de enige onder begeleiding. Je gaat op pad met een (Spaanse) gids om de typische rotsformaties, de pancake rocks, te bezichtigen. Je krijgt de mogelijkheid om, indien gewenst, enkele grotten te bezoeken.

Deze wandeling is onder begeleiding van een gids omdat er paden worden gebruikt die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.

De kans is zeer groot dat u tijdens deze wandeling berggeiten of gieren treft waarvan je de meest ongelooflijke foto’s kan maken.

De duur van deze wandeling zal tussen 4 en 5 uren liggen.


Dag 6.

ComaresOndertussen weet je al dat we de dag steeds starten met een heerlijk, vers ontbijt op de finca.

Voor de wandeling die hier gepland is, brengt één van ons je naar het hooggelegen Moorse vestigingsplaatsje Comares. Door de hoge ligging heb je hier de meest indrukwekkende uitzichten over de kust en Axarquia die er te vinden zijn. Vergeet vooral geen foto’s te nemen als je hier bent.

Comares is één van de pueblo blanco’s waar Andalucia zeer trots op is. De authenticiteit is hier ten volle bewaard gebleven. Hier maak je kennis met het typische leven in een bergdorp.

Als je het dorp hebt bezichtigd, gaat de wandeling verder dwars door de bergen terug naar Finca Serrato.

Reken voor deze wandeling op zes tot zeven uur om ze te voltooien.


Dag 7.

vrije keuzeDe laatste dag van je verblijf is een zogenaamde ‘vrije dag’.

Je bent volledig vrij om deze dag in te vullen naar jouw eigen behoeftes of wensen. Je kan bijvoorbeeld een andere wandeling gaan doen in het natuurpark Montés de Malaga of simpelweg genieten van een dagje complete rust.

Voor goede raad, vragen of insider tips kan je steeds bij ons terecht! Wij staan steeds voor je klaar.


Dag 8.

Afscheid en vertrek op Finca Serrato.


Prijs van het arrangement.

Je kan dit arrangement boeken als optie bij de keuze van je kamer voor een meerprijs van 40,00€ per persoon (minimum 2 personen).

Gebruik onze handige boekingsfunctie hiernaast. Kies eerst welke periode je wilt komen, selecteer de kamer die jouw voorkeur heeft en klik vervolgens de optie “Finca Serrato wandelarrangement” aan. Het systeem zal je onmiddellijk de volledige prijs tonen.

Inbegrepen in de prijs.

  • Ontbijt (sowieso inbegrepen in de kamerprijs)
  • Transfers naar startpunt en eindpunt van de wandelingen.
  • Welkomstdrankje en hapje.
  • Uitgebreide routebeschrijvingen in eigen taal.
  • Gedetailleerde wandelkaarten.

Maaltijden.

maaltijden finca serratoHet is altijd mogelijk om een lunchpakket te verkrijgen op Finca Serrato. Dit kan je aankopen voor 8,00 € per persoon.

Ook voor het diner kan je terecht op Finca Serrato. Wij bieden een diner aan tegen een democratische prijs.

Ga je liever uit eten, dan kan je terecht bij Venta De La Nada op 4 km of bij Venta El Pinar op 5 km. In het centrum van Colmenar op 14 km kan je eveneens enkele traditionele restaurantjes vinden.

Alle maaltijden en consumpties, behalve het ontbijt, zijn verkrijgbaar tegen betaling.