Fiets rond Serrato

fiets rond serratoBij dit arrangement fiets je in verschillende gebieden van de Axarquia en de Montes de Málaga.

De Axarquía kenmerkt zich door bergen en heuvels waar traditionele landbouw beoefend wordt. In de bergen zijn dat voornamelijk olijven en amandelen en in de valleien graan. Daarnaast kom je regelmatig herders tegen met schapen of geiten.

Verspreid in het gebied liggen de “pueblos blancos”, dit zijn kleine plaatsjes of gehuchten met de typerende Andalusische witte huizen en smalle steegjes. Het natuurpark Montes de Málaga is eveneens bergachtig maar grotendeels bebost met o.a. kurkeiken, dennen- en eucalyptusbomen. Het is tevens het leefgebied van o.a. berggeiten en Spaanse Koningsadelaars.

Het programma.

Dag 1.

finca serratoJe wordt hartelijk verwelkomd op Finca Serrato met een gratis hapje en drankje. Hier krijg je een rondleiding in de accommodatie en een korte uitleg over de werking van de finca. Dit is noodzakelijk aangezien we zelfbedruipend zijn qua water en elektriciteit.

Vervolgens stellen we de fietsen af, zodat je er kan invliegen wanneer je maar wilt. Afhankelijk wanneer je arriveert, is er misschien nog tijd voor een eerste verkenningstochtje rond de finca.


Dag 2.

ComaresDe dag begint met een uitgebreid, gezond ontbijt in Finca Serrato zodat je energiepeil in orde is voor je vertrekt.

De eerste route die we voor jou in petto hebben loopt van Finca Serrato over asfaltwegen naar de pueblo blanco Comares. Deze strategisch gelegen oude Moorse vesting met uitzicht over de Middellandse Zee mag zeker niet ontbreken. Volg hier de blauwe voetafdrukken naar de plekken met het mooiste uitzicht over de Middellandse zee en de Sierra Nevada.

Hierna rijd je over enkele singletracks en zandpaden terug naar Finca Serrato. Met een laatste pittige klim sluit je deze 30 km lange route af.


Dag 3.

fiets rond serratoVanaf Finca Serrato overbrug je de 270 hoogtemeters naar de hoofdweg (A7000) vanwaar je iets zuidelijker het nationaal park Montes de Málaga induikt. Een breed grindpad (zonder enige bebouwing) brengt je bij een weinig gebruikte singletrack die naar beneden kronkelt.

Na enkele rivieroversteken kom je in het boerenplaatsje Colmenar uit. De steile straatjes naar de kerk worden beloond met een mooi uitzicht richting de Sierra Nevada. Vanaf hier volg je zandpaden langs boerderijen en olijfboomgaarden. Je leert de heuvels in de omgeving van Finca Serrato kennen, want wanneer je jouw accommodatie ziet liggen volgen nog enkele pittige klimmetjes voordat je daar aankomt.


fiets rond serratoDag 4.

Naar goede gewoonte start je de dag met een vers en gezond ontbijt in Finca Serrato.

De route van dag 4 is gericht op snelheid. Over rustige bospaden van Montes de Málaga daal je af naar het in het park gelegen Ecomuseo. Je komt langs enkele uitzichtpunten met geweldig uitzicht over Malaga en de rest van het nationaal park en passeert La Reina. Deze berg is met 1.032 meter het hoogste punt van het park.


Dag 5.

el paloVanaf Serrato fiets je door het nationaal park naar El Mirador (950 mtr.) waar je een fantastisch uitzicht hebt over Málaga en de kust. Daar begint de afdaling tussen de olijf- en amandelgaarden door naar het kustplaatsje El Palo waar je jouw lunch gebruikt aan de zee. De vis wordt speciaal voor jou bereid op een barbecue op het strand.

Voldaan stijg je over b-weggetjes (of desgewenst paden) weer naar 1100 meter hoogte waarna je weer 400 meter naar beneden kunt freewheelen naar Finca Serrato.


fiets rond serratoDag 6.

Na een lange asfaltafdaling waar je veel wielrenners zal tegenkomen, duik je in het zuiden weer het nationaal park Montes de Málaga in. De harde ondergrond op de singletracks nodigen uit om hard te rijden, waarna een lange beklimming volgt. Vergeet vooral niet te genieten van de natuurschoon en rust om je heen.

De laatste uitdaging van de route is de 4 kilometer  lange zandpadafdaling naar Finca Serrato. 


Dag 7.

fiets rond serratoDe laatste volle dag van je verblijf geniet je natuurlijk eerst van een lekker en gezond ontbijt.

Om je vakantie goed af te sluiten, lassen we hier de zogenaamde vrije dag in. Je kan de dag volledig naar wens indelen. Wil je een bepaalde uitstap doen? Vraag het ons en wij helpen je met plezier op weg.

Toch nog kriebels in de benen? Natuurpark Montés de Malaga is de ideale plek om nog een extra ritje te doen.


Dag 8.

Afscheid en vertrek op Finca Serrato.


Prijs van het arrangement.

Je kan dit arrangement boeken bij de keuze van je kamer voor een meerprijs van 70,00€ per persoon (minimum 2 personen).

In tegenstelling tot de wandelarrangementen zijn de fietsarrangementen niet online te boeken met ons automatisch systeem. Dit om alles overzichtelijk te houden en omdat we voor deze arrangementen meer informatie nodig hebben.

Boek je nachten met het systeem en vermeld in het vakje uw bericht het arrangement dat je wilt boeken. Wij contacteren u voor verdere informatie.

Eventueel huren van fietsen is niet inbegrepen in de prijs.

Inbegrepen in de prijs.

  • Ontbijt (sowieso inbegrepen in de kamerprijs)
  • Welkomstdrankje en hapje.
  • Veilige opslag fietsen, overdekt en afgesloten.
  • Uitgebreide routebeschrijvingen in eigen taal.
  • Gedetailleerde fietskaarten.

Maaltijden.

maaltijdenHet is altijd mogelijk om een lunchpakket te verkrijgen op Finca Serrato. Dit kan je aankopen voor 8,00 € per persoon.

Ook voor het diner kan je terecht op Finca Serrato. Wij bieden een diner aan tegen een democratische prijs van 15,00€ per persoon (exclusief dranken).

Ga je liever uit eten, dan kan je terecht bij Venta De La Nada op 4 km of bij Venta El Pinar op 5 km. In het centrum van Colmenar op 14 km kan je eveneens enkele traditionele restaurantjes vinden.

Alle maaltijden en consumpties, behalve het ontbijt, zijn verkrijgbaar tegen betaling.