Andalusische landschappen

andalusiëHet arrangement ‘Andalusische landschappen’ geeft je de kans om te reizen door vier typerende landschappen. Bovendien is deze trektocht geschikt voor iedereen, ervaren wandelaar of niet. Na deze reis kom je zeker en vast als herboren terug thuis.

Het eerste landschap dat je kan bewonderen is de omgeving van het natuurgebied Parque Natural Sierras Almijara y Tejedas, vlakbij Competa. Daar logeer je bij gastheer Joost in Casa Hadriano die je graag meeneemt op één van zijn natuurtochten in het gebergte. Deze streek heeft een aanbod van meer dan 30 wandelroutes dwars door de ongerepte natuur. In ditzelfde landschap logeer je ook 1 nacht in Venta de Zaffaraya.

Het tweede landschap vind je in Alfarnatejo, ook wel de zuidelijke Pyreneeën genoemd. Daar logeer je drie nachten bij Arend en Denise in bed and breakfast ‘El Aguila Libre’. Je krijgt extra tips van Arend zodat je de mooiste plekjes niet mist.

Als derde landschap kom je terecht in de overweldigende, ongerepte natuur van natuurpark Montés de Malaga. Bij Finca Serrato logeer je opnieuw drie dagen zodat je in alle rust de omgeving kan verkennen.

Het vierde en laatste landschap dat je voorgeschoteld krijgt, is zee en strand in het kustdorpje El Palo.

Het programma.

Dag 1.

competaJe komt aan in Competa en wordt daar hartelijk ontvangen in Casa Hadriano. Neem je tijd om je intrek te nemen in de ruime tweepersoonskamer, er staan geen specifieke dingen gepland op je eerste dag.

De invulling van je eerste dag kan je zelf bepalen. Hou je liever een dagje rust na de vermoeiende reis? Geen probleem, je kan rustig kuieren door het dorpje of gewoonweg genieten van het comfort van Casa Hadriano.

Toch liever een kleine inloopwandeling? Je heb verschillende wandelingen in de buurt, variërend van één uur tot drie uur durend.


Dag 2.

finca serratoOm de week goed te starten begin je op dag 2 met een natuurwandeling in het natuurpark Sierras Almijara y Tejeda. Je kan hier zelf bepalen hoe zwaar of hoe lang je de wandeling maakt. Er zijn meerdere routebeschrijvingen van diverse wandelingen voorhanden.

Het natuurpark is iets meer dan 40 hectare groot vol pijnbomen en dennen. Door een overvloed aan marmer, wordt de streek gedomineerd door witte en grijze tonen. In dit park leeft één van de grootste groepen Iberische steenbokken.

Dineren kan je op het gezellige dorpsplein vlakbij Casa Hadriano.


Dag 3.

andalusische landschappenGastheer Joost neemt jou graag mee op sleeptouw tijdens één van zijn natuurtochten. Joost weet enorm veel over de fauna en flora van de streek. Een natuurtocht met hem is een ervaring die je niet wilt missen.

Je zal hier veel bijleren over planten en dieren die in deze omgeving leven. Je gaat als het ware op stap met een ‘levende encyclopedie’.

Hoe lang deze wandeling duurt, bepaal je zelf in samenspraak met Joost als je aankomt bij Casa Hadriano.

Overnachten doe je opnieuw in Casa Hadriano.


Dag 4.

andalusische landschappenNu begint het echte werk en vat je jouw trektocht aan richting de indrukwekkende kloof van Zaffaraya. Je bevindt je nog steeds in het eerste landschap.

Dit is een locatie die een must is voor natuurliefhebbers en fervente wandelaars, dus wouden we je die zeker niet onthouden. Terwijl jij geniet van al die natuurpracht, brengen wij jouw bagage van Casa Hadriano naar Venta de Zaffaraya.

Je logeert hier één nacht in Venta de Zaffaraya.


Dag 5.

andalusische landschappenOp dag 5 gaat de trektocht verder richting Alfarnatejo, de zuidelijke Pyreneeën. Hier ga je over op landschap twee. Zoals de bijnaam reeds aangeeft, is deze streek gekend om het prachtige gebergte met onvergetelijke uitzichten.

Het eindpunt van de dag ligt in bed and breakfast ‘El aguila Libre’ bij Arend en Denise. Daar wordt je hartelijk verwelkomd door een passioneel koppel met een grote liefde voor Spanje.

Opnieuw wordt jouw bagage van Venta de Zarraya door ons overgebracht naar El Aguila Libre, zodat jij vrank en vrij kan wandelen van het één naar het ander.


Dag 6.

andalusische landschappenDe plaatselijke wandeling op dag zes brengt je naar de top van twee (van de drie) bergen waar deze streek zijn bijnaam aan te danken heeft. Je beklimt de Alto de Fraile, die een hoogte heeft van 1222 m, om daar de pracht van de natuur te aanschouwen. De vergezichten die je hier ziet, zijn onbetaalbaar.

De Dona ana heeft dan weer een hoogte van 1202 m. De schoonheid van de natuur die je om je heen ervaart tijdens deze beklimmingen maakt het meer dan de moeite waard om te doen. Deze tocht neemt een 4 tot 5 uren in beslag.

Je bevindt je hier midden in het leefgebied van de berggeit. Verschiet dus niet als je er enkele kruist tijdens jouw tocht.

De overnachting is opnieuw in El Aguila Libre gepland.


Dag 7.

andalusische landschappenAangezien dit arrangement een stuk langer is, lassen we middenin de week een dagje rust in.

Wil je een dagje rondkuieren in en rond Alfarnatejo of doe je graag nog één van de uitgestippelde wandelingen? Arend en Denise zullen je met veel plezier tips en raad geven.

De overnachting is opnieuw gepland in El Aguila Libre.


Dag 8.

Finca SerratoDe trektocht gaat verder naar het derde landschap. Je wandelt naar en door natuurpark Montés de Malaga dat met zijn ongerepta natuur zorgt voor een volledig andere ervaring.

Hier word je onthaald bij bed and breakfast Finca Serrato, het de vierde overnachtingsplaats van deze trip.

Maak je geen zorgen over jouw bagage, deze wordt voor jou van El Aguila Libre naar Finca Serrato gebracht. Zo kan jij volop genieten van de prachtige fauna en flora die onderweg kan bewonderen.

Overnachten doe je in Finca Serrato.


Dag 9.

andalusische landschappenNa een heerlijk ontbijt om goed aan de dag te beginnen, brengt één van ons jullie naar het nabijgelegen dorpje Colmenar.

Daar kan je eerst de sfeer opsnuiven op een zeer typisch Spaans terrasje. Vervolgens wandelt u de eerste kilometers door het dorp Colmenar.

Deze eerste kilometers bieden jou de kans om een paar bezienswaardigheden te bezoeken die Colmenar biedt. Zo heb je het bijenmuseum, de Ermita (het plaatselijke kerkje) en de begraafplaats die zeker een bezoekje waard zijn.

Eens je het dorpje verlaat, gaat de wandeling verder door de campo (platteland). Genietend van de vele vergezichten over de vallei kan je hier rustig ontspannen.

Deze wandeling zal, zonder tussenstopjes om iets te bezoeken, tussen de 4 en 5 uur kosten.


Dag 10.

rio secoOpdat je er sterk en kloek op zou staan, kan je eerst genieten van een lekker en gezond ontbijt.

De wandeling die op deze dag gepland staat, vertrekt op de finca. Het eerste deel leid je naar de rio seco (droge rivier) El Rute. Van daaruit ga je langs een andere kant terug omhoog om uit te komen aan de ruïnes van Lagar El Rute, een oude perserij.

Vervolgens gaat de route richting natuurpark Montés de Malaga waarna u arriveert aan Venta De la Nada. Iets typischer dan deze plaats zal je moeilijk vinden. Je waant je hier zeker 70 jaar terug in de tijd, een ervaring die je niet wilt missen. Indien gewenst, kan je hier lunchen.

Na de lunch wandel je via een volledig andere route terug naar Finca Serrato.

Deze wandeling neemt (zonder lunch) een zes tot zeven uren in beslag.


Dag 11.

el paloNaar goede gewoonte start je de dag met een gezond, uitgebreid en vers ontbijt in Finca Serrato.

Vervolgens begin je aan de laatste trektocht van de vakantie. Die gaat richting het kuststadje El Palo waar je terechtkomt in het laatste landschap, zee en strand.

Na een stevige wandeling om er te geraken, kan je ontspannen met een cocktail op het strand!

Overnachten doe je in een bed and breakfast in El Palo.


Dag 12.

Na het intensieve programma van de afgelopen week, houden we een zogenaamd ‘vrij dagje’.

Vanuit El Palo kan je veel kanten op. Je kan langs de kustlijn slenteren en hier en daar een drankje consumeren. Of je kan een dagje luieren malagaop het strand.

Vertel ons wat je graag zou doen en hoe we je kunnen helpen indien nodig.


Dag 13.

De allerlaatste dag staat er een bezoek aan de stad Malaga gepland. Hier kan je kiezen uit een paar mogelijkheden.

Je wordt naar Malaga gebracht en kan daar de hele dag vrij vertoeven. Tegen de avond word je terug opgehaald.

Of je kan kiezen om een uitgestippelde route te gaan volgen met een gids (prijs gids afhankelijk periode) zodat je zeker de meest populaire plekjes niet mist.


Dag 14.

Ontbijt, afscheid en vertrek naar huis.


Dit arrangement kan ook in omgekeerde richting worden gepland. Als je dit wenst, gelieve bij boeking dan voor de optie “Andalusische landschappen andersom” te kiezen. 


Prijs van het arrangement.

Je kan dit arrangement boeken als optie bij de keuze van je kamer voor een meerprijs van 130,00€ per persoon (minimum 2 personen).

Gebruik onze handige boekingsfunctie hiernaast. Kies eerst welke periode je wilt komen, selecteer de kamer die jouw voorkeur heeft en klik vervolgens de optie “Andalusische landschappen wandelarrangement” of “Andalusische landschappen andersom wandelarrangement” aan.

Je hoeft hier zelf geen geen extra boekingen gaan doen bij een collega. Je kiest de 13 nachten in ons systeem en de richting van het arrangement. Wij regelen de rest!

Het systeem zal je onmiddellijk de volledige prijs tonen.

Inbegrepen in de prijs.

  • Ontbijt (sowieso inbegrepen in de kamerprijs)
  • Transfers naar startpunt en eindpunt van de wandelingen.
  • Welkomstdrankje en hapje.
  • Uitgebreide routebeschrijvingen in eigen taal.
  • Gedetailleerde wandelkaarten.

Maaltijden.

Het is altijd mogelijk om een lunchpakket te verkrijgen op Finca Serrato. Dit kan je aankopen voor 8,00 € per persoon.

Ook voor het diner kan je terecht op Finca Serrato. Wij bieden een diner aan tegen een democratische prijs van 15,00€ (exclusief dranken).

Ga je liever uit eten, dan kan je terecht bij Venta De La Nada op 4 km of bij Venta El Pinar op 5 km. In het centrum van Colmenar op 14 km kan je eveneens enkele traditionele restaurantjes vinden.

Alle maaltijden en consumpties, behalve het ontbijt, zijn verkrijgbaar tegen betaling.