Andalusië te paard.

De prachtige natuur rond Finca Serrato vormt het ideale decor voor beoefenaars van allerhande sporten. Je kan hier perfect terecht voor een interessante wandeling of een uitdagende fietstocht, maar zeker en vast ook om te paardrijden.

De uitgestrektheid van Spanje biedt een grote mogelijkheid aan tochten die je te paard kan afleggen. Geen betere manier om tot rust te komen dan te kunnen genieten van een gezonde omgeving op de rug van een magnifiek dier.

Om jou de kans te geven dit ook te kunnen ervaren, stellen we jou ons arrangement “Andalusië te paard” voor. Tijdens dit arrangement kan je jouw passie ten volle uitvoeren terwijl je de Spaanse levensstijl leert kennen. Je komt door enkele van de alom bekende ‘typische witte dorpjes’ waar je kennismaakt met de zuiderse mentaliteit.

Het programma.

Dag 1.

Je wordt hartelijk verwelkomd bij Casa El Cielo waar je ruim de tijd krijgt om je te settelen. Er wordt vervolgens veel aandacht besteedt aan het kennismaken met de paarden waar je de komende dagen mee gaat wandelen.

Om de week met een goed gevoel te beginnen, staat er reeds een kleine tocht gepland in de vallei Baranco Del Sol (in de buurt van Casa El Cielo).

De eerste avond overnacht je in Casa El Cielo.


Dag 2.

Casa El Cielo – Arroyo Coche. 

Op dag 2 start de eigenlijke trektocht door de prachtige natuur van Andalusië. De tocht vertrekt bij Casa El Cielo en gaat dwars door velden vol olijfbomen en wilde amandelbomen. Onderweg steek je (droge) riviertjes over zodat je gebieden ontdekt die je anders nooit zou bereiken. Met een beetje geluk wordt je getrakteerd op een unieke blik op één van de vele geiten die in dit gebied leven.

Deze tocht neemt ongeveer 6 uren in beslag. Onderweg heb je mogelijkheid om even te rusten in één van de typische bars die je passeert.

De tweede overnachting vindt plaats in een gasthuis vlakbij het dorp Arroyo Coche.


Dag 3.

Arroyo Coche – Meica.

Wat landschap betreft, blijf je nog even in dezelfde overweldigende schoonheid vertoeven. Tijdens deze trip ga je weliswaar wat meer off road gaan verkennen. Afhankelijk van het seizoen is de route hier en daar in wat betere staat. Er kunnen zich momenten voordoen dat je beter even naast je paard verder gaat, wat het natuurlijk zo avontuurlijk maakt. Uiteraard laat de ervaren gids die jou begeleidt, jou nooit risico’s nemen die onverantwoord zijn.

Tijdens de wandeling heb je de mogelijkheid om een terrasje te doen in Casabermeja of zelfs een duik te nemen in het plaatselijke zwembad.

Deze tocht neemt ongeveer een 6-tal uren in beslag, zonder tussenstopjes.

Je overnacht deze keer in een vakantieverblijf in Meica.


Dag 4.

Meica – Finca Serrato.

Op dag 4 is de trektocht zelf iets korter. Je kan deze tocht afleggen in 3 uur, maar je kan er ook voor kiezen de tocht te verlengen. Doordat de wandeling door natuurpark Montés de Malaga gaat, zijn de mogelijkheden enorm. Het natuurpark biedt meer dan 10 wandelingen die onderling combineerbaar zijn.

Ben je eerder toe aan een rustigere dag? Geen probleem, je kan in alle rust bekomen bij Finca Serrato. Ook de paarden hebben daar een groot domein ter beschikking om hun hard verdiende rust te krijgen.

De overnachting staat gepland bij Finca Serrato.


Dag 5.

Finca Serrato.

De laatste volledige dag van je verblijf staat een wandeling ingepland naar het witte stadje Comares. Hier kan je nog even opgaan in de Spaanse levensstijl.

Indien je liever nog een dagje in volle natuur vertoeft, is dat natuurlijk ook mogelijk aangezien Finca Serrato net naast het natuurpark Montés de Malaga gelegen is.

Laatste overnachting bij Finca Serrato.


Dag 6. 

Afscheid en vertrek op Finca Serrato.


Praktische informatie:

  • Dit arrangement is geschikt voor gevorderde en ervaren ruiters.
  • Een volledige uitrusting is vereist, met name een helm, aangepaste kledij en degelijke (rij)laarzen. Enkel helmen kunnen bij ons worden gehuurd op nadrukkelijke aanvraag vooraf.
  • Na ondertekening van dit reglement, ben je volledig verzekerd tijdens het paardrijden.
  • Je bent ten alle tijden onder begeleiding van een ervaren ruiter.

Beschikbaarheid:

Dit arrangement kan geboekt worden vanaf februari tot en met december.

Let op! We hebben slechts 6 paarden ter beschikking waardoor dit arrangement snel volgeboekt is. Ook houden we natuurlijk rekening met de gezondheid van onze paarden en zijn we genoodzaakt onze dieren af en toe enkele dagen vrij te geven.

De boodschap voor wie dit graag wilt doen, is dus: Wees er snel bij en boek genoeg op voorhand!

Prijs van het arrangement:

De prijs van het arrangement hangt af van wat jouw wensen precies zijn en wat onze mogelijkheden zijn.

Een correcte prijsofferte voor dit arrangement kan je aanvragen via mail op info.fincaserrato@gmail.com of via ons contactformulier.